7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η Διαχείριση των Χρονίων Νοσημάτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Πορταριά, 14-16 Ιουνίου 2013

Η συζήτηση για την υγειονομική μεταρρύθμιση προς ένα σύστημα ιατρικής περίθαλψης με βελτιωμένη πρόσβαση και ποιότητα και με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι πάντα επίκαιρη. Παρά ταύτα, οι επιπτώσεις στη φροντίδα υγείας από την περιστολή των υγειονομικών πόρων είναι ορατές, ενώ οι αναγκαίες και επείγουσες διαρθρωτικές αλλαγές αιωρούνται. Τα χρόνια νοσήματα αποτελούν μια υγειονομική και οικονομική «ωρολογιακή βόμβα» για το σύστημα υγείας και η διαχείρισή τους παραμένει προβληματική και δυσχερής. Η μεταρρύθμιση στον υγειονομικό τομέα με βάση την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) καθίσταται επιτακτική και συνιστά κατάλληλη απάντηση στην παρούσα συγκυρία.

Στην 7η Συνάντηση του Forum για τα Οικονομικά & τις Πολιτικές Υγείας (Β’ Περίοδος), που διοργανώνεται στις 14-16 Ιουνίου 2013 στο ξενοδοχείο “Xenia Palace Portaria”, στο Πήλιο, με θέμα: «Η διαχείριση των χρονίων νοσημάτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», η συζήτηση επικεντρώνεται στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Π.Φ.Υ. για την αποτελεσματική διαχείριση, κυρίως των χρονίων νοσημάτων, την αποδοτικότητα των προληπτικών και θεραπευτικών μέτρων, την καταλληλότητα της βιοϊατρικής τεχνολογίας και της φαρμακευτικής περίθαλψης και τα αναγκαία και προτεινόμενα μέτρα για ολική επαναφορά στην Π.Φ.Υ. και την ανάκτηση της κατάλληλης ισορροπίας στο σύστημα υγείας.

Συντονιστής του Forum για τα Οικονομικά & τις Πολιτικές Υγείας είναι ο Απόστολος Δόλγερας, Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Το Forum είναι μια κλειστή διοργάνωση, δηλαδή η συμμετοχή είναι κατόπιν πρόσκλησης και αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 50 άτομα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Xenia Palace Portaria” στην Πορταριά του Πηλίου.

Παρουσιάσεις

ΧΟΡΗΓΟΙ